Blog
april 15, 2013 by Generelle nyheter

Bygger ny fabrikk

Slik blir Pla-Mek sin nye fabrikk på Stranda.

Pla-Mek satser på fremtiden og bygger ny fabrikk på Stranda. Bygget skal samle all produksjon under samme tak og er den største satsingen i bedriftens historie.

Fabrikken er på 3500 kvadratmeter og har en kostnad på 36 millioner kroner. Fabrikken bygges i regi av Stranda Eiendomsselskap.

Pla-Mek har i dag to fabrikker. Med økende omsetning de siste årene har bedriften vokst seg ut av sine lokaler. Nå blir bedriften samlet under ett tak i det som er bedriftens største løft noensinne. I tillegg til selve bygget investeres det i maskiner og utstyr for rundt 10 millioner kroner.

– Vi har i dag produksjon på to lokaliteter og det er krevende både når det gjelder produksjon og logistikk. Når vi nå satser på ny fabrikk er det for å øke effektiviteten og inntjening, samt beholde og styrke vår konkurransekraft i markedet.

– Satsingen er også en del av en langsiktig strategi om å ha Norges beste og mest attraktive produksjon av teknisk avanserte og mindre sprøytestøpte deler. Dette målet skal vi nå i 2020, men vi legger grunnlaget allerede nå med ny og moderne fabrikk, sier daglig leder Thor Omenås.

Salgsleder og medeier Kai Roger Bjørdal gleder seg også til ny fabrikk.

– Dette legger grunnlaget for våre planer i årene fremover. Samtidig har bedriften hatt tradisjon for å satse siden starten i 1991 som enkeltmannsforetak. I 1997 bygde vi ny fabrikk sist gang og 4 år senere etablerte vi enda en fabrikk. Nå gjør vi det igjen. Det som er forskjellig denne gangen er at vi allerede nå har tatt høyde for fremtidige utvidelser og vekst, sier Bjørdal.

Tomta er allerede planert og grunnarbeidet starter så snart som mulig. Bygget skal tas i bruk i juli 2014.

Finn oss på Google +