Blog
november 6, 2014 by Generelle nyheter
Nylig kom fem trailere med nye produksjonsmaskiner fra Østerrike til Pla-Mek sine nye fabrikk i Sykkylven. Linja er bedriftens største investering i en produksjonslinje.

Det er hektisk aktivitet i den nye fabrikken om dagen med montering av den første produksjonslinja.

De første maskinene på plass

Nylig kom fem trailere med nye produksjonsmaskiner fra Østerrike til Pla-Mek sine nye fabrikk i Sykkylven. Linja er bedriftens største investering i en produksjonslinje.

Maskinene kommer fra Engel som er verdens største produsent av sprøytestøpingsmaskiner og er den nye automatiserte linja til produksjon av deler til Stressless-krakken fra Ekornes.

Sju millioner kroner koster den teknisk avanserte og skreddersydde linja. Det er også utviklet nye støpeformer for produktet. Linja skal være i produksjon 1. desember.

Dermed er de første maskinene på plass i den nye fabrikken. Den øvrige produksjon flyttes gradvis. Fabrikken i Opshaugvik flyttes i løpet av desember. Deretter flyttes fabrikken på Langlo. Det skjer i februar samtidig med at administrasjonen flyttes.

Hyllesystemet kan også henge på veggen.

Fem trailere fra Østerrike ankom samtidig med det som er Pla-Meks største enkeltinvestering i en produksjonslinje.

– Ja, det er travle dager, smiler daglig leder Thor Omenås. Det er krevende å produsere samtidig som vi får nedetid på nedrigging, flytting og oppmontering av maskinparken.

Det krever god planlegging, men vi mener vi har en god plan. – Nå gleder vi oss veldig til å få samlet alt under ett tak og på en flate. Dette har det vært jobbet med i mange år og nå er vi der snart, og det er noe hele staben gleder seg til, sier Omenås.

 

Finn oss på Google +