Blog
October 11, 2017 by Generelle nyheter, Teknologi

Mange lot seg imponere av plast

Messen, som for første gang ble arrangert i Norge, gikk av stabelen i dagene 20. og 21. september på X Meeting Point på Hellerud. Messen er et møtested for norsk industri og deres leverandører, og for første gang stilte Pla-Mek med egen messestand.

God respons
–  Siden dette var vår første erfaring som utstiller, så hadde vi ikke de store forventningene, både i forhold til at vi er nye på denne arenaen og at vi deltok på en teknologimesse. Vi er imidlertid veldig godt fornøyd med utbyttet, både ved at vi fikk vist frem vår teknologi og at vi fikk vist frem mulighetene vi kan tilby. Det resulterte i flere forespørsler og en generell interesse for hva vi kan tilby, sier daglig leder i Pla-Mek, Thor Omenås.

Mange ble imponert
– På vår stand presenterte vi noen av våre kunder og produktene vi produserer til disse. Det var en innfallsvinkel som traff mange. Veldig mange ble imponert over hvilke muligheter som finnes innenfor plast. Det underbygger vår teori om at den grunnleggende kunnskapen om plast og sprøytestøping enda ikke er god i Norge. Og det til tross for at den norske plastbransjen har kommet langt i automatisering og robotisering som gjør oss konkurransedyktige opp mot utenlandske aktører. Men den norske plastindustrien er liten og har en jobb å gjøre med å bli bedre kjent. Derfor er det viktig å vise frem hva vi kan tilby.

Bilde 1
Kommer tilbake
– Vi deltok på Advanced Engineering for å promotere oss som en teknologibedrift. Det vil vi fortsette med. Pla-Mek har en utstrakt automatisering og bruker roboter i flere deler av produksjonen. Vi har klare ambisjoner fremover og har fokus på det som skjer innenfor digitalisering og teknologiutvikling. Derfor føler vi at vi hører hjemme på Advanced Engineering. Vi har allerede bestemt oss for å delta når messen er tilbake om to år, sier Omenås.