Blog
februar 17, 2012 by Generelle nyheter

Ny teknologi gir enda høyere kvalitet

Pla-Mek er først i Norge til å ta i bruk Fondarex. Dette er en sveitsisk teknologi som ved hjelp av vakuum gjør det lettere å sprøytestøpe avanserte plastdetaljer med høye krav til kvalitet. Bilprodusenter og elektroprodusenter verden over bruker samme system i sin fremstiling av plastdetaljer.

Fondarex sin teknologi er i dag i bruk hos store elektroprodusenter som Elektrolux, Samsung og Philips. I tillegg er bilprodusenter som Mercedes-Benz, Ford, Nissan, BMW, Porsche og Renault store kunder. Fondarex utviklet sin første utgave av denne teknologien allerede i 1952 og har i dag 800 kunder verden over. Nå har Pla-Mek tatt teknologien til Norge.

Alle innenfor plastindustrien kjenner til problematikken med utlufting av formrom. Ved bruk av Fondarex sin teknologi suges luften og gassen ut fra formrommet. Resultatet er et nesten luft- og gasstomt formrom. Det gir lettere og bedre fylling av formen og hindrer brennmerker og sammenflytningslinjer på detaljen.

Teknologien kan i de fleste tilfeller tilpasses eksisterende formverktøy. De fleste nye formverktøy fra Pla-Mek vil i fremtiden være tilpasset denne vakuumteknologien.

– Vi er helt i startgropa med dette, men har allerede bygget tre formverktøy med Fondarex. Ved å bruke denne teknologien er vi i stand til å løse enda mer krevende oppgaver. I tillegg til kan vi levere en enda bedre og høyere kvalitet også på andre produkter, sier PPU-leder Oddmund Bjørdal i Pla-Mek.

Fondarex er blant annet brukt til å sprøytestøpe en avansert lafteknute for bedriften Isolaft.

– Dette produktet er veldig egnet til bruk av vår nye teknologi. Formverktøyet har et stort formrom med veldig mange riller som med stor sannsynlighet ville ha stengt luft og gass inne. Produktet ville ha vært vanskelig å produsere uten bruk av vakuum. Ved bruk av Fondarex suges luften og gassen nå ut av formrommet og resultatet er meget tilfredsstillende, sier Bjørdal.

Mer kan du lese på Fondarex sine hjemmesider: http://www.fondarex.com/

Ta kontakt med oss i dag for å diskutere hvordan vi kan løse dine utfordringer innenfor sprøytestøpte plastprodukter.

Finn oss på Google +