Blog
oktober 7, 2013 by Generelle nyheter

Pris for Ekornes-emballasje

Synnøve E. Solheim (produksjonsleder) og Roy K. Mathisen (maskinstiller) med diplomen som et synlig bevist på utmerkelsen.

Ekornes og Peterson fikk nylig pris i konkurransen Scanstar for sin emballasjeløsning «Ekornes H-clips system». Pla-Mek produserer plastdelen som utgjør hoveddelen i løsningen
bevist på utmerkelsen.

Scanstar er en felles nordisk emballasjekonkurranse. I år var det 16 påmeldte bidrag og hele 7 av disse var norske. Blant de åtte som fikk årets Scanstar var «Ekornes H-clips system». Dette er et nytt system for bølgepappforpakninger. Kartongen har en lås i plast som også fungerer som bærehåndtak og erstatter bruk av stifter, tape eller lim. Man trenger heller ikke bruke kniv eller andre skarpe gjenstander for å åpne pakningen. Håndtakene i plast fungerer som åpne/lukke-mekanisme.

Fra juryen heter det: «Løsningen er en ny innovasjon som løser et håndteringsproblem. Lukking og åpning skader ikke møbelet. Håndtaket er stødig og godt å gripe tak i. Plast og bølgepapp går an å gjenvinne separat.»

Produktet er allerede patentbeskyttet.

– Det er spennende og positivt at Ekornes får pris for nytenkning for et produkt som vi er med på å produsere. Det er ekstra kjekt at plastdelen er både synlig og er en viktig del av løsningen, sier salgsleder Kai Roger Bjørdal i Pla-Mek.

Her kan du lese mer om årets vinnere.

tagged:

Finn oss på Google +