Blog
februar 16, 2015 by Generelle nyheter
Nå er maskinene i Pla-Meks tidligere fabrikk i Opshaugvik på plass i det nye bygget i Sykkylven. Det er totalt 11 linjer som nå monteres opp i tur og orden.

Oddmund Bjørdal i Pla-Mek under igangkjøring av den nye linja for rørproduksjon.

Rørproduksjon

Pla-Mek har kjøpt en ny produksjonlinje og er nå i gang med ekstrudering av rør i plast.

Produksjonen er for Vik Ørsta – en kunde Pla-Mek har hatt et langvarig samarbeid med innenfor sprøytestøpte detaljer.

– Ekstrudering er en ny produksjonsteknikk for oss. Like fullt er dette nærliggende for oss i form av at det dreier seg om plastråstoff som stort sett er de samme som vi bruker i sprøytestøping. Med erfaringen fra sprøytestøping er det også enkelt å forstå ekstruderingsteknikken.

Den siste tiden har alle maskiner på fabrikken i Opshaugvik blitt rigget ned og transportert over fjellet til den nye fabrikken.

Rørene produseres for Vik Ørsta og skal brukes innen bergsikring.

– Rørproduksjon blir ikke noe stort satsingsområde fra vår side, selv om ikke er umulig at det kommer flere maskiner innenfor dette på sikt. Det er imidlertid fortsatt sprøytestøping som skal være vårt hovedfokus. Bakgrunnen for den nye linja er Vik Ørstas behov for produktet, noe som har vært snakket om over tid. En viktig del av vår strategi er å dekke våre kunders behov innenfor plastproduksjon. Vik Ørsta har vært en betydelig kunde for oss i mange år og derfor var det naturlig for oss å påta oss denne produksjonen, sier daglig leder Thor Omenås.

Maskinen er kjøpt ny fra en leverandør i Frankrike. Lokale leverandører har automatisert linja til også å innbefatte pakking i tilpasset emballasje.

Rørene skal brukes innen bergsikring, som er et av Vik Ørsta sitt største produktområder. Produksjonen er allerede kommet godt i gang på den nye fabrikken i Sykkylven.

 

Finn oss på Google +