Blog
mai 22, 2012 by Generelle nyheter, Teknologi

Seminar hos Pla-Mek

Aage Agergaard fra Hjernø Verktøjsfabrik under Pla-Mek sitt seminar i oktober.

Kunder, leverandører og flere av Pla-Mek sine egne ansatte var godt fornøyd med seminaret som foregikk på Storfjord Kulturhus på Stranda torsdag 27. oktober.

Daglig leder Thor Omenås startet seminaret med å presentere Pla-Mek og hvordan bedriften har levert gode løsninger for produkt og produksjon i de 20 år bedriften har eksistert. I fremtiden vil også dette være bedriftens fokus og arbeide for å ytterligere utvikle seg for å løse kundens behov på best mulig måte.

Bengt Lindqvist og Dan Tommila fra Distrupol Nordic holdt foredrag om temaet »Plast sett i et miljøperspektiv». Et tema som kan være vanskelig både å definere og forholde seg til i praksis. Lindqvist sin definisjon av Bio-plast er at den skal være helt eller delvis laget av fornybare råvarer. Distrupol Nordic forhandler blant annet

Dupont® sine råstoffer og for dem skal bioplast være like bra eller bedre enn konvensjonelle plaster. Vi kan fastslå at dette er et krav også for Pla-Mek og deres kunder. Det store spørsmålet er hvordan Pla-Mek sine kunder skal skape seg fordeler av å bruke disse råstoffene som også har høyere priser enn konvensjonelle råstoff.

Produkter som Bengt Lindqvist tok frem i sin presentasjon var
Sorona® EP Thermoplastic Polymers, Hytrel® RS Thermoplastic Elastomers og DuPont™ Zytel® RS.

Aage Agergaard fra Hjernø Verktøjsfabrik holdt en presentasjon av sitt firma og dens strategi for å vinne over et marked som for 8 år siden kun handlet om lavest pris. Den gang var markedet nesten tatt over av kinesiske leverandører. Hjernø stilte seg selv spørsmålet om hva de ville være gode til(?), for så å selge det de ville være gode til, og dermed bli gode til det!

Prioriteringslisten som hadde pris øverst, ble snudd opp-ned og kvalitet kom øverst. Ved å ha fokus på kvalitet, løsning og leveringstid, har det faktisk blitt bedre priser og ikke minst er det full kontroll på leveringstider og resultat. Hjernø har egne utviklede produkter for formverktøy som gir de mest avanserte løsninger for krevende plastdeler. Noen som ble vist var kollapskjerner, microverktøy og 2K verktøy. Aage viste eksempler på kreative løsninger, både i presentasjon og med støpte plastdeler som ble sendt rundt i salen. Presentasjonen innehold til slutt beskrivelse på en ny løsning for 2K støp – en løsning som kommer på produktet «lafteknute» som Pla-Mek skal produsere for Isolaft, med oppstart i begynnelsen av 2012.

Kai Roger Bjørdal, salgsleder i Pla-Mek, avsluttet med å informere kort om noen fordeler
Pla-Mek har for å oppnå best mulig resultat i framstilling av formverktøy og i produksjon.
Disse var simulering av støpeprosessenIepco overflateoptimalisering og
Fondarex Vacuumteknologi.

Deltakerne fikk servert lunsj hos Matbuda som serverte kortreist mat fra Nord-Vestlandet. Det var noe som falt godt i smak hos alle.

Pla-Mek vil invitere til flere slike seminar og treff for sine kunder og tar gjerne imot innspill og ønsker om aktuelle tema. Så lenge de er relatert til plast!

Finn oss på Google +