Blog
september 19, 2014 by Generelle nyheter
Pla-Polymerdagene 2014 på Gardermoen kunne by på et spennende program. Pla-Mek var tilstede både for å høre interessante foredragsholdere og for å treffe både kunder og bransjefolk.

Verktøymaker Petter Andre Nonsvik forteller TIP-elevene fra Sykkylven videregående skole om betydningen av et godt verktøy når det skal sprøytestøpes.

Pla-Mek har den siste uken hatt to besøk av det som kan bli fremtidens bransjefolk.

20 elever som går TIP (Teknikk og industriell produksjon) på Sykkylven videregående skole var nylig innom for å se på ulike fag som elevene kan velge etter grunnkurset. Det gjelder både verktøymaker, elektro og produksjon.

– Hos oss har vi flere fag representert og elevene fikk se flere av dem i aksjon, både i verktøyavdelingen og i produksjonen. I tillegg fikk de lære litt mer om sprøytestøping av plast. Kanskje en dag så vurderer de våre fag når de skal ut i jobb, sier salgsleder Kai Roger Bjørdal i Pla-Mek.

Samme dag var fem industridesigner-studenter fra Høyskolen i Oslo på besøk sammen med sine veiledere. De hadde en hel uke på Sunnmøre og valgte også å legge turen innom Pla-Mek for å se nærmere på sprøytestøping av plastkomponenter. Designstudentene fikk nyttige tips, råd og erfaringer knyttet til bruk av plastkomponenter i møbler og ting man bør tenke på vedrørende produksjon og dermed PU/design. De fikk også informasjon om hva som er mulig å få til med plast og hvilke muligheter maskinparken og kompetansen i Pla-Mek gir.

Blant produktene som ble vist frem var lafteknuten som Pla-Mek produserer for Isolaft.

Finn oss på Google +