Skreddersydde materialer
april 15, 2016 by Generelle nyheter
Onsdag var det offisiell åpning av Pla-Meks nye fabrikk i Sykkylven. Tilstede var både ordfører, kunder, leverandører og samarbeidspartnere. .

Pla-Mek har hentet inspirasjon fra nylig avholdte Plastteknik Nordic 2016 i Stockholm. Fra venstre: Synnøve E. Solheim (Pla-Mek), Petter Schøld (Polykemi) Odd Bjørklund (H. Claussen as), Johan Sonesson (Polykemi), Thor Omenås (Pla-Mek) og Per Claussen (H.Claussen as).


Skreddersydde materialer


Ny teknologi åpner for skreddersydde materialer. Det var noe av det som var tema under Plastteknik Nordic 2016 i Stockholm, Nordens ledende bransjemesse for material og industridesign.

– Plastteknikk Nordic hadde rundt 200 utstillere, samt en rekke foredrag på ulike fagområder. Her var det nytt å hente innenfor design, konstruksjon og polymerproduksjon. Spesielt fokus var det på materialvitenskap og nanoteknologi. Her deltok blant annet Maria Strømme. Hun er en norskfødt fysiker og er professor i nanoteknologi ved Uppsala universitet. Til høsten kommer hun til Polymerdagene her i Norge.

– Det skjer veldig mye spennende innenfor råstoff og materialer. Ny teknologi vil gi nye muligheter, muligheter vi ikke har i dag. Det gjelder ikke minst det med skreddersydde materialer der man kan sette sammen et optimalt råstoff til produktet. Det vil på sikt revolusjonere råstoffsiden og gi oss og våre kunder nye muligheter, sier daglig elder i Pla-Mek, Thor Omenås.

Han deltok på messa sammen med teknisk leder Svein Amundsen og produksjonsleder Synnøve E. Solheim.

Finn oss på Google +