Blog
oktober 31, 2014 by Generelle nyheter
Petter André Nonsvik har nylig overtatt ansvaret for verktøyavdelingen hos Pla-Mek og stortrives i jobben.

Petter André Nonsvik stortrives med verktøyansvaret.

Stortrives som verktøymaker

Petter André Nonsvik har nylig overtatt ansvaret for verktøyavdelingen hos Pla-Mek og stortrives i jobben.

For ett år siden fikk han fagbrevet og jobbet etter det side ved side med verktøymaker Sverre Hjelle som har vært verktøymaker i siden 1966. I sommer gikk Hjelle av med pensjon og Nonsvik fikk ansvaret alene for verktøyavdelingen. Det er et ansvar han trives med.

– Jo, det fungerer fint det. Det har vært flott på kunne jobbe side om side med Sverre før han ble pensjonist. Siden sommeren har han ikke vært innom mer enn seks timer, så får jeg vel ta det som et tegn på at jeg etter hvert greier meg på egenhånd. Når jeg nå sitter med ansvaret alene, så synes jeg det går veldig greit. Jeg måtte bare kaste meg uti det og har ikke angret et sekund. Det er også en styrke at vi har enda en med verktøymakerfagbrev i bedriften.

– Jeg stortrives både med selve faget, men også kontakten med både kunder og leverandører. Vi jobber sammen i spennende prosjekter.

– Hvilke prosjekter jobber du med nå?
– Det kan jeg dessverre ikke si så mye om, sier Petter André med et smil. Slik er det å være verktøymaker. Da er man inne i en tidlig fase i utvikling av produkter, så tidlig at det fortsatt er hemmelighold rundt det som etter hvert kommer av nyvinninger og produktlanseringer.

– Det mest spennende så langt er et pågående prosjekt med masse tegning og konstruksjoner. Her jobber vi også tett sammen med flere av våre underleverandører. Det er omfattende og kjempespennende, men jeg kan ikke si så mye om det heller, ikke alle fall ikke ennå, sier Petter André.

– Hva gjør det så spennende å være verktøymaker?
– Først og fremst variasjon. Når jeg ser på andre fag i den yrkesretningen jeg valgte, så er det mye ensformig arbeid der du gjør det samme hver dag. Her er det variasjon med nye oppdrag og nye utfordringer hele tiden. I denne jobben blir man litt hybrid, jeg får bruke data som jeg også gjør på fritiden, samtidig som jeg får gjort praktiske ting som fresing og boring. Det er en super kombinasjon.

Nå ser han frem til at bedriften flytter til nye lokaler i Sykkylven.
– Min avdeling flytter i februar. Da får vi alt under samme tak. Det gjør det mye mer effektivt, spesielt innenfor reparasjon og vedlikehold. Og så kommer vi nærmere kundene våre. For min egen del kommer jeg også nærmere hjembygda og vil nok bosette meg der etter hvert og heller ta fergeturen til jobb.

Å bytte ut jobben i Pla-Mek har han ingen planer om.
– Nei, langt i ifra. Jeg vil gjerne få skryte av Pla-Mek. Her har de tatt veldig godt imot meg og gir meg spennende arbeidsdager sammen med flotte kolleger, sier Petter André.

 

Finn oss på Google +