Blog
august 28, 2011 by Generelle nyheter

Verdensledende på pulker

Fjellpulken er verdens ledende pulkprodusent med et bredt utvalg av kvalitetspulker for barn, handikappede, tur og varetransport, ekspedisjon, redning og sanitet og hundekjøring. Plastdelene produseres av Pla-Mek.

Takket være oppfinnsomhet og funksjonelle løsninger, kombinert med kvalitet og god design er navnet Fjellpulken kjent blant store og små i hele Norges land. Navnet Fjellpulken er for mange blitt synonymt med pulk. Produktene selges i dag i 28 land der Norge er det største markedet.

Fjellpulken startet med å produsere pulker for 43 år siden og har vært markedsledende på pulk i mange år takket være kontinuerlig produktutvikling. Samtidig har de alltid vært veldig opptatt av sikkerhet og at det skal føles trygt å gå med barn i pulk.

– Norge har andre tradisjoner når det gjelder å gå på ski og dra pulk. Her til lands tar vi med oss hele familien på tur. Dette finner vi ikke i samme grad i andre land. Sverige, Finland og Tyskland er våre største eksportmarkeder.

– I andre land er det redningspulker og varepulker som dominerer. Det gjelder blant annet Kina der vi akkurat har kommet i gang og har fått en grei start.

– Vi jobber hele tiden med å friske opp designet på produktene og forbedre de ulike funksjonene. Her er de nye veltebøylene produsert av Pla-Mek et godt eksempel. Tidligere ble disse produsert i aluminium, men plast har gitt bøylen bedre egenskaper i tillegg til at vi har innstøpt Fjellpulken-navnet i veltebøylene. Det bidrar til vår merkevarebygging. Sammen med et stabilt skrog gjør de nye veltebøylene det nærmest umulig å velte pulken, sier daglig leder Anne Rustadstuen hos Fjellpulken.

Pla-Mek produserer veltebøyler, antennefester, plastkrok, øvre og nedre vindskjermbeslag, øvre og nedre beslag og håndtak til Fjellpulken.

– Plastdelene og spesielt dragfestene utsettes for store belastninger, ofte i ekstrem kulde. Det setter store krav til kvaliteten. Vi har nesten ikke reklamasjoner på plastdelene som varer i årevis. Samarbeidet med Pla-Mek er godt og de leverer alltid når de skal, avslutter Rustadstuen.

Finn oss på Google +