Blog
oktober 8, 2014 by Generelle nyheter
– Hit vil vi tilbake, sier professor Steinar Hindenes som tok med seg sine bachelor designstudenter på bedriftsbesøk til Pla-Mek.

Kunst- og Designhøgskolen i Bergen og deres bachelor designstudenter var nylig innom Pla-Mek for å lære med om sprøytestøping av plast. På bildet er Jennifer Cena, Iselin Lindmark Dubland, Maria Leirvik Ekeland, Inger-Lise Garlid, Gard Flydal Rorgemoen, Ricardo Tlatelpa Sanchez, Thomar Ramberg Sivertsen, Caroline Smedsvig og Steinar Hindenes.

Vil tilbake til Pla-Mek

Nylig hadde Pla-Mek besøk av en engasjert gjeng fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen (KHiB) med Steinar Hindenes i spissen. Hindenes har lang fartsid og er designer MNIL, tilknyttet møbel- og romdesign/interiørarkitektur. Hans spesialfelt er møbel- og produktdesign, utstillingsdesign og interiørarkitektur. Steinar Hindenes har undervist ved KHiB i flere år og er ansatt som professor II ved avd. for design. Han har deltatt med egne designs på en rekke utstillinger og møbelmesser rundt om i verden, og har mottatt en rekke priser og utmerkelser både i Norge og i utlandet.

Pla-Mek var en av rundt 15 bedrifter som ble besøkt i løpet av de fire dagene designstudentene var på tur i deler av Sogn og Fjordane og på Sunnmøre.

– Besøket hos Pla-Mek var veldig positivt og ikke minst var det svært læreriktig for våre studenter. Det er første gang vi er her, men hit vil vi gjerne komme tilbake. Her fikk studentene se moderne teknologi i en spennende bedrift som leverer komponenter til andre produsenter. Komponentene vi så hos Pla-Mek fikk vi se igjen i produksjonen hos Ekornes da vi besøkte dem to dager senere. Det gjorde at studentene fikk se sammenhengen, kompleksiteten og hvilke leverandører som er inne som underleverandører.

– Å få mulighet til å besøke en bedrift som Pla-Mek er veldig verdifullt. Vi kan fortelle studentene og vise filmer, men det blir ikke det samme som å få komme ut til produsentene høre dem fortelle og vise eksempler fra sin produksjon.

– For mange av studentene var sprøytestøping av plast ukjent. Besøket skapte engasjement og interesse og vi vil gjerne komme innom Pla-Mek hvert år for at våre studenter skal bli kjent med denne produksjonsteknologien og ikke minst en spennende bedrift, sier Hindenes.

Finn oss på Google +