Om oss

Vi tilbyr tjenester innen sprøytestøping av plast

Pla-Mek AS er produsent av sprøytestøpte plastdeler til industri og produktleverandører. Vi produserer for våre kunder som eier produktene. I tillegg til selve produksjonen tilbyr vi våre tjenester innen det som naturlig hører til ved fremstilling av produktet. Vi er for mange en total leverandør og samarbeidspartner innen vårt område. Derfor deltar vi gjennom hele prosessen fra idè til leveranse!


Verdt å vite om Pla-Mek AS sin historie

Pla-Mek ble etablert som enkeltmannsforetak i 1991 av Oddmund Bjørdal. Allerede i 1992 kom det inn flere eiere og det ble etablert som aksjeselskap.

Med kompetanse innen verktøymaker faget og god forståelse for produksjonstekniske løsninger, vokste selskapet raskt fremover på 90-tallet.

Den første helt nye maskinen kom på huset i 1995 og la malen for den moderne maskinparken vi har i dag. I 1998 stod ene av dagens lokaler klar og la grunnlaget for videre vekst.I 2001 utvidet vi produksjonen med ny  fabrikk i Opshaugvik.  I 2015  samler vi hele bedriften i nykjøpt bygg, i nabokommunen Sykkylven.

Pla-Mek har lokale eiere med Oddmund Bjørdal og øvrig familie som majoritetseier. Verdier som Åpenhet, Ærlighet og Respekt ligger i bunn for de gode relasjoner personalet i Pla-Mek har med sine kunder, siden starten.

Pla-Mek har klart å henge med i den utviklingen som er i den norske industrien og legger dette til grunn for vår visjon:

Pla-Mek AS skal være den beste og mest attraktive produsent av mindre sprøytestøypte tekniske deler i Norge, innen 2020.Kvalitetssystem

Pla-Mek er sertifisert i overensstemmelse med NS-EN ISO 9001:2015. Sertifikat nr. 1717 gjelder for utvikling, produksjon og salg innen sprøytestøping av plast.

Kvalitetssystemet er utviklet for å sikre styring av de fem hovedprosesser:

  • 1. Kontinuerlig forbedring av vårt kvalitetssystem
  • 2. Styre våre ledelsesprosesser
  • 3. Styre vår ressursanvendelse
  • 4. Styre vår produksjon
  • 5. Måle, analysere og forbedre våre produkter og prosesser

Bedriften styrer disse hovedprosessene for kontinuerlig å kunne tilfredsstille behov, krav og forventninger som våre kunder og myndigheter stiller til våre produkter i dag og i fremtiden